Cooper gumi kereső

Méret
/ R
Idény

Cooper hírek

Az Auto Motor Und Sport téligumi tesztje 2022
Az Auto Motor Und Sport téligumi tesztje 2022
Megjelent az Auto Motor Und Sport UHP tesztje, ahol 8 gyártó kiváló téli gumiabr...
ACE / GTÜ / ARBÖ négyévszakos gumik tesztje 2022
2022-ben az európai autóklub (ACE), a német Műszaki Felügyeleti Társaság (GTÜ), ...

Cooper információk

CooperA Cooper kedvező árú gumiabroncs, melyek itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek,a márka Egyesült Állakokból származik.

A Cooper kínálata

Cooper gumiabroncsok személyautóra, 4x4/SUV, haszongépjárműre készülnek. A Cooper Zeon RS3 2013-ban elsőszerelésként került a Ford Focus SE és Titanium modellekre.

Több ismert márkát gyárt és forgalmaz, mint például az Avon, Dean, Eldorado, Mastercraft, Starfire, Definity.

A kedvező árú abroncsokat azoknak a sofőröknek ajánljuk, akik idősebb autójukat heti rendszerességgel használják, elsősorban városban, időnként autópályán, főleg száraz útfelületen.

Gazdasági adatok

A Cooper Tire az ötödik legnagyobb gumigyártó az Egyesült Államokban. A Taiwanon működő Chengshan Tire Co. vállalatban többségi részesedéssel rendelkezik, globális eladásainak negyede a Kínai piacon történik.

Napjainkban a Cooper Tire több mint egy tucat országban, 9000-nél is több embernek biztosít munkát. Cooper gumiabroncsgyár Európában Angliában és Szerbiában van. A vállalat 2015-ös éves nettó árbevétele közel 3 milliárd dollár volt.

A Cooper története

A Cooper márkanév eredete egészen 1914-ig vezethető vissza. Amikor John F. Schaefer és Claude E. Hart megvásárolták az M Manufacturing Company-t Akronban, Ohio államban. A gyárban akkoriban gumiabroncs foltok és defektjavító készletek kerültek előállításra. Egy évvel később megvásárolták a Giant Tire & Rubber Company-t, mely gumiabroncs javítással foglalkozott. Az akkor már Cooper Corporationként ismert cég folyamatosan bővült fúziók, felvásárlások valamint a növekvő piaci részesedés által. A második világháború alatt a vállalat bebizonyította rugalmasságát és hazafiasságát és a gyár átállt a tartós fogyasztási cikkek gyártására. 1946-ban kapta meg végleges nevét: Cooper Tire. A növekedés töretlen volt, 1983-ban a legnagyobb ipari vállalat volt az Egyesült Államokban. 1997-ben megvásárolta az angliai Avont. 2003-ban a Kendával közösen építettek gumiabroncsgyártat Sanghajban. 2005-ben többségi tulajdont szerzett Kína 3. legnagyobb gumiabroncsgyárában (Chengshan Group) és ezzel megalakult a Cooper Chengshang Tire Company. Két évvel később Mexikói Corporación de Occidente SA de CV gumiabroncs gyár 50%-os tulajdonosa. 2012-ben a szerbiai gyár indulásával nyílt meg az európai és oroszországi gumiabroncs értékesítési csatorna is.

Garancia

A Cooper gumiabroncsokra a gyártó a vásárlástól számított 2 év garanciát vállal.

Bővebben

Cooper téli gumi

Cooper nyári gumi

Cooper négyévszakos gumi

Cooper téli gumi teszt

Cooper nyári gumi teszt

Cooper négyévszakos gumi teszt×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.